Bibliografie opțiuni


Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă.

bibliografie opțiuni

Bibliografie opțiuni contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. Costul de oportunitate reprezintă valoarea celei mai bune dintre șansele sacrificate, la care se renunță atunci când se face o alegere oarecare.

bibliografie opțiuni

Este valoarea sacrificiilor alegerilor efective, în bibliografie opțiuni resurselor date. Costul de oportunitate al unui bun este dat de ceea ce se sacrifica pentru a obtine acest bun.

bibliografie opțiuni

Alegerile sau deciziile au un anumit cost, deoarece atunci când se ia o anumită decizie și se optează în favoarea unei opțiuni, sunt sacrificate celelalte. Prețul de oportunitate exprimă evaluarea bibliografie opțiuni de bunuri care nu vor putea fi produse, deoarece s-a luat decizia de a produce un alt bun.

bibliografie opțiuni

Luarea în calcul a costului de oportunitate îi permite întreprinzătorului să se orienteze spre afacerea care îi aduce cel mai mare profit. Totodată, acest cost permite determinarea limitei pâna la care ar fi rentabilă bibliografie opțiuni volumului producției, sau modernizarea întreprinderii. Chiar dacă banii cheltuiți în altă afacere ar putea aduce câștiguri mai mari, întreprinzatorul nu va purcede la modernizarea intreprinderii sau la extinderea producției pe acea temelie.

bibliografie opțiuni

Orice activitate are un cost de oportunitate. Acest concept are un continut mai cuprinzator decat cel de cost din exprimarea curenta, obisnuita.

bibliografie opțiuni

El nu se limiteaza la simpla cheltuiala bibliografie opțiuni, ci desemneaza o estimare subiectiva a oportunitatilor sacrificate, care pot insemna mai mult decat banii cheltuiti.